Då ska du välja underhållsfria fönster

Vill du ha underhållsfria fönster för att slippa måla om dem? Då rekommenderar vi träfönster med utsida av aluminium, en kombination som visat sig fungera väldigt bra i många år. 

Träfönster

Alla våra fönster är tillverkade med en stomme av trä. Materialet har många fördelar och du kan läsa mer om det i vår artikel om att välja rätt fönster. 

Även med ett mycket bra ytskikt av tvåkomponentslack kan träfönster behöva bättras och underhållas någon gång.
Läs mer om träfönsters underhåll här
. 

Träfönster från Outline
Vridfönster i trä från Outline

Aluminiumfönster

Många vill slippa måla och söker istället underhållsfria fönster. Då är den bästa lösningen en kombination av trä och aluminium. Fönster med trä som stomme och insida och aluminium på utsidan. Det yttre aluminiumskiktet är lackerat och mycket beständigt mot väder och vind. Insidan har kvar den riktiga träkänslan och kan målas om – ifall du vill byta färg någon gång. 

Trä/Alu fönster och altandörr från Outline
Trä/Alu fönster och altandörr från Outline

Bestäm utsida

På våra fönster med aluminiumklädd utsida lämnar vi 10 års garanti. Detta är så nära underhållsfria fönster man kan komma med traditionella material och utseende. Dessa fönster har nämligen en snygg, traditionell profil som vi är ensamma om. De kan beställas med bågposter och spröjs som också har en yta av beständig aluminium. 

Övriga material

På marknaden finns även underhållsfria fönster av plastmaterial. Vi har valt att inte använda det. Eftersom träfönster har så lång tradition finns det stor kunskap hos hantverkare om hur de bäst ska hanteras vid montering och reparation. Också en viktig aspekt om du funderar över underhållsfria fönster. 

Trä/alu vridfönster från Outline
Trä/Alu vridfönster med en snygg, traditionell profil