Säkra produkter

Ibland behöver hemmets trygga vrå bli lite extra tryggt. Lås, säkerhetsglas och barnsäkra solskydd är praktiska lösningar som tar hand om det. Läs mer om Boverkets regler kring säkerhetsglas, om säkerhetslås samt om barnsäkra solskydd.

Stora outline fönster

Säkert hem med säkert glas

Bra fönster är en faktor som bidrar till att skapa en tryggare och säkrare hemmiljö. Sedan 2013 finns därför Boverkets nya regler om säkerhetsglas, som gäller för både nya hus och fönsterbyte i befintliga hus och som syftar till att minimera riskerna för både vuxna och barn. Tänk därför på att du måste välja säkerhetsglas på de ställen där glaset är placerat lägre än 0,6 meter över golvet eller marken. Ett bra tips är att tala med Outlines återförsäljare när du ska installera eller byta låga glaspartier. Då får du hjälp med allt du behöver veta för att din beställning av fönster och dörrar ska bli rätt.

Trygghet med säkerhetslås

Spärrar och lås är det bästa sättet att undvika fall från fönster och dörrar. På de ställen där fallhöjden är 2,0 meter eller mer ska öppningsbara fönster och balkongdörrar vara utrustade med säkerhetsanordningar. Outline har flera olika typer av lås och säkerhetsspärrar som ger maximal trygghet på högre platser i huset och skapar ett säkert hem för yngre familjemedlemmar. Precis som när det gäller säkerhetsglas kan din återförsäljare guida dig rätt i din beställning.

Barnsäkra solskydd

Det är enkelt att ta det säkra före det osäkra. I synnerhet när det säkra innebär enkla åtgärder som gör hemmet tryggare. Nyfikenheten hos ett barn innebär dagliga utforskningar av saker i hemmet. Snören som hör till persienner och andra solskydd är en sådan sak. Outline har starkt fokus på barnsäkerhet och följer därför den nya europeiska standarden (EN 13120) som innehåller krav på säkerhet och funktion när det gäller invändiga solskydd. En följd av den nya standarden är att den maximala manövreringslängden på linor och kedjor till solskydd är en meter. De blir då mer svåråtkomliga för barn och därmed minskas risken för att linan eller kedjan ska orsaka kvävningsolyckor.

Barnsäker Plissé
Barnsäker Persienn

Barnsäkert solskydd

Tänk på!

  • Välj barnsäkra solskydd om barn kommer att vistas där produkterna ska sitta
  • Lösningar som exempelvis linuppsamlare är ett bra sätt för att undvika att barnen når linorna
  • Sängar och andra möbler placeras med fördel på ställen där de inte är i anslutning till solskydd och gardiner
  • Avlägsna inte säkerhetsanordningar från befintliga produkter i hemmet
  • Den som monterar produkten är ansvarig för att reglerna följs