Det våras för solskydd

Att spara energi om sommaren lönar sig snabbt. Genom fönstren flödar olika former av energi: värme och ljus. Värmen strömmar sedan genom fönstret till den sida som håller lägre temperatur. In till svalkan på sommaren och ut till kylan på vintern. Och här finns det pengar att spara. 

Spara energi med rätt solskydd

Eftersom kostnaden för att kyla temperaturen inne är upp till fem gånger högre jämfört med att uppvärmning, kan ett bra solskydd spara energi från effektslukande luftkonditionering eller andra kylsystem. Att spara energi om sommaren lönar sig snabbt med andra ord. Välj det solskydd som passar dig och dina fönster bäst!

Solskyddsglas

Det bekvämaste är att välja solskyddsglas till dina nya fönster, då hindras en del av värmestrålningen och ger ett behagligare inomhusklimat. Våra solskyddsglas finns som tillval till alla våra produkter och går under benämningen Suncool.  

Suncool finns i följande varianter: 

  • Suncool Standard 70/40: Det vanligaste glaset för solskydd, lämpligt till villor och småhus. Dagsljustransmittans 65% (mycket liten förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 39%. 

  • Suncool Plus 66/33:Lämplig för större fönster och fönsterpartier i villor och kontor. Dagsljustransmittans 61% (måttlig förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 33%. 

  • Suncool Super 50/25:Rekommenderas då behovet av avskärmning är mycket stort. Dagsljustransmittans 46% (märkbar förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 25%.

Plisségardin

 

Snyggt och praktiskt solskydd av väv som är ett alternativ till vanliga gardiner. Välj bland sex olika standardkulörer för väven. Struktur- och linnetyg finns som tillval. Plissé finns även som top down. Plissé top down är tvåvägsmanövrerad och kan ställas i valfri position – uppifrån och ner, eller tvärtom – för att fungera som både solskydd och insynsskydd.

Vi har persienner också, såklart!

Persienner – ett klassiskt solskydd i aluminium och plast som låter dig styra hur mycket ljus som kommer in i rummet. För lamellerna finns flera kulörer som standard och tillval. Överlist, underlist, linhållare och vridstång levereras i vit kulör som standard.  

Skräddarsy dina fönster

Mer information om vilka solkydd som är tillgängliga finns under respektive produkt. Där kan du välja det solskydd som passar produkten bäst, utifrån dess egenskaper. Be gärna din återförsäljare om tips & råd! 

Upptäck solskydd i Tillbehörsbutiken