Det våras för solskydd!

Att spara energi om sommaren lönar sig snabbt. Genom fönstren strömmar olika former av energi: värme, ljus och infraröd strålning. Värmen strömmar sedan genom fönstret till den sida som håller lägre temperatur. In till svalkan på sommaren och ut till kylan på vintern. Här finns det pengar att spara!

Visste du att...

...dåligt isolerade fönster kan stå för en tredjedel av husets värmeläckage? Läs mer om energibesparing här.

LÄS MER...

Mer information om vilka solkydd som är tillgängliga finns under respektive produkt. Där kan du välja det solskydd som passar produkten bäst, utifrån dess egenskaper. 

SPARA ENERGI MED RÄTT SOLSKYDD

Eftersom kostnaden för att kyla temperaturen inne är upp till fem gånger högre jämfört med att uppvärmning, kan ett bra solskydd spara energi från effektslukande luftkonditionering eller andra kylsystem. Att spara energi om sommaren lönar sig snabbt med andra ord. Välj det solskydd som passar dig och dina fönster bäst! Följande alternativ finns i Outlines sortiment.

SOLSKYDDSGLAS

Det bekvämaste är att välja solskyddsglas till dina nya fönster, då hindras en del av värmestrålningen. Våra solskyddsglas finns som tillval till alla våra produkter och går under benämningen Suncool. 

Suncool finns i följande varianter:

  • Suncool Standard 70/40: Det vanligaste glaset för solskydd, lämpligt till villor och småhus. Dagsljustransmittans 65% (mycket liten förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 39%.
  • Suncool Plus 66/33: Lämplig för större fönster och fönsterpartier i villor och kontor. Dagsljustransmittans 61% (måttlig förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 33%.
  • Suncool Super 50/25: Rekommenderas då behovet av avskärmning är mycket stort. Dagsljustransmittans 46% (märkbar förlust av dagsljus). Solvärmeinstrålning 25%.

 

SOLSKYDDSGARDINER

Du kan komplettera alla våra fönster med olika solskyddsgardiner. Välj mellan plisségardin, plissé topdown, lamellgardin eller rullgardin.

Plisségardin - Snyggt och praktiskt solskydd av textil som är ett alternativ till vanliga gardiner. Välj bland sex olika standardkulörer för tyget. Struktur- och linnetyg finns som tillval. Plissé finns även som top down, se bild ovan till vänster. Plissé top down är tvåvägsmanövrerad och kan ställas i valfri position – uppifrån och ner, eller tvärtom – för att fungera som både solskydd och insynsskydd.

Lamellgardin - Elegant gardin med stram form som ger skydd mot både insyn och solljus, se bild ovan till höger. Passar särskilt väl till höga fönster och modern inredning. Lamellerna är av polyester och skenan i aluminium. I sortimentet kan du välja bland ett flertal olika standardkulörer.

Rullgardin - Ett snyggt solskydd och insynsskydd för hela huset. Mycket enkelt att manövrera. Som standard levereras underkantshängd väv, men överkantshängd är möjligt mot tillägg. Finns i flera standardkulörer, men ha i åtanke att mörka färger dämpar ljus bättre än ljusa.

 

Outline persiennfärgerVI HAR PERSIENNER OCKSÅ, SÅ KLART!

Ett klassiskt solskydd i aluminium och plast som låter dig styra hur mycket ljus som kommer in i rummet. Överlist, underlist, linhållare och vridstång levereras i vit eller brun kulör som standard. För lamellerna finns flera kulörer som standard och tillval.

LÄS MER...

Mer information om vilka solkydd som är tillgängliga finns under respektive produkt. Där kan du välja det solskydd som passar produkten bäst, utifrån dess egenskaper. Be gärna din återförsäljare om tips & råd!